Omgeving

Zodra je het huis verlaat bevind je je op ťťn van de wandelpaden die de omgeving rijk is. In de directe omgeving vind je verschillende routes variŽrend van 2,5 tot 25 km door velden, bossen, bergen en dalen. Meestal zie je dieren: reeŽn, vossen, roofvogels en eekhoorntjes.

De (Vulkaan) Eifel is een heel bijzonder stukje Europa, met een rijke historie, welke miljoenen jaren terug gaat. Van uitgewerkte vulkanen, overblijfselen van de Romeinen, de typische vakwerkhuisjes tot en met de Middeleeuwse kastelen, van elke periode is wel iets terug te vinden in de overweldigende natuur van de (Vulkaan) Eifel. De (Vulkaan) Eifel is uitermate geschikt voor een stevige wandeling, een fietstocht, het proeven van wijnen uit de Eifel of om cultuur op te snuiven in de oude steden en burchten.

Maria Laach is bekend omwille van zijn Benedictijner abdij. Het is een mooi voorbeeld van Rijnlandse romaanse bouwstijl. De kerk dateert van de 11de eeuw maar werd pas afgewerkt in 1230. Vanaf dan was het voorportaal klaar, het grootste meesterwerk van deze kerk. Binnenin zie je een praalgraf van de graaf die het initiatief nam voor de bouw. Hij heeft een model van de kerk in zijn handen. De kerk werd wel gerestaureerd in de tweede helft van de vorige eeuw. In de onmiddellijke omgeving heb je de Laacher See. Dit is een restant van een vulkanische ontploffing en is meteen ook de grootste in zijn soort. Het is meer dan 300 hectaren groot en zou ontstaan zijn zo'n 12.000 jaar geleden. Er zijn twee kraters en is omgeven door vulkaanbergen. Deze reeds lang uitgedoofde vulkanen hebben evenwel nooit lava gespuwd. Er waren wel ontploffingen die onder meer dit meer (Maare) hebben gevormd. Het waterpeil stond vroeger veel hoger. Om landbouwgronden te winnen deden ze het waterniveau kunstmatig zakken. Voorheen stond de abdij dan ook aan het meer zelf.