Wandelen

De Eifel kent een uitgebreid netwerk van wandelpaden, bestaande uit Hauptwanderwege (lange-afstandwandelpaden), regionale en lokale wandelpaden. Er zijn dertien Hauptwanderwege, een deel van noord naar zuid en de rest van west naar oost. Deze variëren in lengte van pakweg 70 tot 200 km. Daarnaast zijn er enkele Regionalwege. Hierbij gaat het eveneens om meerdaagse wandelroutes. Wandelen in de Eifel is voor de beginnende wandelaar goed te doen. Er dienen wel wat hoogteverschillen overwonnen te worden, maar lang zijn deze beklimmingen en afdalingen niet. De paden zijn over het algemeen prima, met hier en daar en wat ruiger stukje.

Aanbevolen websites

 • Eifelverein
  De Eifelverein is een vrijwilligersorganisatie die het wandelpadennetwerk in de Eifel onderhoudt en ook nuttige wandelkaarten en gidsen uitgeeft. Op deze site vindt u een overzicht van alle wandelroutes. Bij elke route staat netjes aangegeven welke wandelkaarten u daarvoor nodig hebt. Die kunt u meteen online aanschaffen.
  Kijk ook eens bij de wandelgidsen. Het aanbod is overvloedig – er zit zelfs een Eifelführer uit 1889 (!) bij. Naast kaarten en gidsen verkoopt de webwinkel ook een video/dvd met achtergrondinformatie over de Eifel.
 • Eifel.de
  Een voortreffelijke portaalsite van een ICT-bedrijf uit Aken. Van alles over de Eifel kunt u hierop vinden. Kijk vooral eens bij het onderdeel Übernachten. U wijst op een kaartje aan waar u wilt overnachten en de site zoekt binnen de naaste omgeving naar campings, hotels en andere overnachtingsmogelijkheden. Het aanbod oogt zeer compleet.
  Klik ook eens op Gästejournal. In deze rubriek vindt u veel leuke ideeën en tips, gerangschikt naar thema, en allerhande wandelnieuwtjes, zoals nieuwe kaarten. Verder heeft de site een forum, waar u met al uw vragen terecht kunt, en een zoeksysteem om particuliere Eifel-homepages te doorzoeken.
 • Monrealer Ritterslag
  De Monrealer Ritterschlag is een rondwandeling door het mooiste historische dorpje Monreal. Monreal ligt op 6 km lopen van het huis.
 • Förstersteig
  De Förstersteig is een wandelroute van 15 km tussen Kürrenberg en Mayen. De route ligt op ongeveer 300 m lopen van het huis.